Media en Cultuur

Kleine Belgische brouwers presenteren meer dan 200 verschillende bieren

Een dertigtal kleine Belgische brouwerijen tappen meer dan 200 verschillende bieren tijdens het Modester Bier Festival. Dat festival is al aan zijn achtste editie toe en verhuist dit jaar naar een nieuwe locatie. Bierliefhebbers zullen tijdens het weekend van 6 en 7 oktober niet meer moeten afzakken naar de magazijnen van Boomgaard17, maar wel naar Brouwerij De Koninck op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daar kunnen ze van 11 uur tot 19 uur proeven van zo'n 200 verschillende bieren. 

Het Modeste Bier Festival is een samenwerking tussen het Antwerps Bier College en brouwerij De Koninck. Het bierfestival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, die vlak na de Tweede Wereldoorlog bij brouwerij De Koninck terecht kwam en deze meer dan 50 jaar met hart en ziel leidde. ‘Modeste’ betekent bescheiden en daarom zijn het de kleine Belgische brouwers die tijdens het festival de kans krijgen om hun bieren voor te stellen. 

Een proefglaasje kost 3 euro, het glaasje kan je dan voor 1 euro per proevertje van 15cl laten vullen. Naast het degusteren van deze vers getapte biertjes, zijn er verschillende randactiviteiten voorzien die ook allemaal draaien rond bier en food. Zo vind je op het bierfestival bijzondere juwelen en kleding in bierthema, kan je je kans wagen bij de biertombola en zijn er diverse eetkraampjes die hapjes voorschotelen. 

(Bron : Modeste Bier Festival)

(Foto : Pixabay)