Nieuws

Kringwinkels overspoeld met spullen: "Wacht er even mee"

Sinds de heropening van de Kringwinkels in Antwerpen worden ze overspoeld door mensen die spullen komen geven. Daarom doen ze nu een oproep om even te wachten met spullen brengen.

De Kringwinkels krijgen momenteel dagelijks meer dan het dubbel aantal kilo’s binnen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Daarom nemen ze de drastische beslissing om tot nader order alle geefpunten aan de winkels op zaterdagen te sluiten.

Het grootste probleem van De Kringwinkel Antwerpen is niet de verkoop van goederen, maar wel het stockeren en verwerken. Alle gegeven goederen komen eerst in een quarantainemagazijn terecht. Daarna worden ze gesorteerd, proper gemaakt en hersteld. "Doordat mensen niet te dicht op elkaar kunnen werken, draaien we nu nog steeds niet op volle bezetting en hebben we handen tekort om alles te verwerken", vertelt Louise Vrints, marketingverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen.

Daarnaast kampen de Antwerpse Kringwinkels ook met een stockageprobleem. “Omdat er ondertussen al zoveel goederen zijn binnengekomen, zitten al onze magazijnen vol", zegt Vrints. Ze willen daarom ook een warme oproep doen aan de Stad Antwerpen of andere instanties die momenteel nog leegstaande ruimtes ter beschikking hebben. “Het zou op dit moment een godsgeschenk zijn mochten we een tijdelijke extra opslag ruimte ter beschikking krijgen.”

(Bron en foto: © De Kringwinkel Antwerpen)