Politiek

Leden van Antwerpse sp.a buigen zich zaterdag over lijstvoorstel

De leden van de Antwerpse afdeling van sp.a spreken zich zaterdag tijdens een congres uit over de (nagenoeg) volledige lijst van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Het lijstvormingscomité heeft een voorstel klaar waarover het partijbestuur zich later deze week zal buigen, maar de leden krijgen zaterdag het laatste woord. Het valt daarbij onder meer nog af te wachten of zij de tweede plaats van de veelbesproken Tom Meeuws nog zien zitten.

Sp.a wil in Antwerpen met enkele opmerkelijke namen bovenaan de kieslijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. Met voormalig politiecommissaris Jinnih Beels komt niet alleen een nieuwkomer, maar vooral ook een onafhankelijke kandidaat op als lijsttrekker van de socialisten. Beels wil naar eigen zeggen symbool staan voor het verruimende en verbindende karakter van de lijst en schaft zich dus geen partijkaart aan.

2de plaats sp.a-lijst Antwerpen

 

Op de tweede plaats prijkt Tom Meeuws, die er als lokaal afdelingsvoorzitter de voorbije jaren in slaagde om intern zowat alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen, maar intussen al een hele tijd achtervolgd wordt door zijn ontslag als directeur bij De Lijn Antwerpen. Dat leidde intussen tot een gerechtelijk onderzoek naar onder meer het goedkeuren van een factuur van 664.000 euro van De Roma voor het openingsfeest van een premetrotunnel.

De rest van de top vijf van de sp.a-lijst werd ook al onthuld: Vlaams parlementslid Güler Turan op drie, gemeenteraadslid en gewezen topzaalvoetballer Karim Bachar op vier en OCMW-raadslid Tatjana Scheck op vijf. Yasmine Kherbache wordt lijstduwer. Verschillende andere vaste waarden zouden de lijst ook nog steunen, maar hun plaats werd nog niet bekendgemaakt.