Nieuws

Luik Natie geeft studenten blik achter schermen haven

Studenten van de eerste Maritime Supply Chains course hebben vandaag de haven van Antwerpen bezocht. Deze cursus is een initiatief van het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de Universiteit Antwerpen en de provincie Antwerpen. Vanochtend brachten ze, in aanwezigheid van gedeputeerde Ludwig Caluwé, een bezoek aan Luik Natie. Dat bedrijf maakt sinds kort deel uit van de havenbezoeken die het Havencentrum organiseert.

Aan het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de Universiteit Antwerpen volgen studenten uit 14 landen en 4 werelddelen de eerste Maritime Supply Chain opleiding. Deze cursus krijgt in het kader van een ruimer raamakkoord de steun van de provincie Antwerpen. De Universiteit Antwerpen is één van 's werelds grootste en gerenommeerde academische instellingen rond maritieme- en transporteconomie. C-MAT biedt academisch en vooral praktijkgericht onderwijs en onderzoek aan.

Met de tweede grootste Europese haven is de provincie Antwerpen dé economische motor van België en onze Vlaamse regio. Meer dan 1/3 van de investeringen en bijna de helft van de omzet is toe te schrijven aan ondernemingen met een zetel in de provincie Antwerpen. Uiteraard speelt de Antwerpse haven en het grote logistiek netwerk hierbij een belangrijke rol. "De haven van Antwerpen is onze poort op de wereld", zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking. "Vandaar dat de provincie Antwerpen en C-MAT de handen in elkaar slaan om de enorme expertise in de maritieme en luchtvaarteconomie te vertalen in internationale opleidingen van wereldniveau."

(foto : Havencentrum)