Nieuws

Luxewagen zonder nummerplaat onderschept

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West merkte gisteren een luxewagen op met een sticker waar de nummerplaat hoort te zitten. De 30-jarige bestuurder kon de agenten geen rijbewijs of verzekeringsbewijs voorleggen.

Nazicht leerde de politie dat de man een rijverbod moest uitzitten en dat hij verschillende examens diende af te leggen. De wagen bleek wel geldig verzekerd en stond ingeschreven op naam van de partner van de man. Toch werd door de magistraat besloten het voertuig te immobiliseren tot na afloop van het rijverbod van de man. De bestuurder riskeert een bijkomend rijverbod, een geldboete en zelfs een gevangenisstraf.

Op de Orteliuskaai merkten de agenten een jonge bestuurder op met drie passagiers. De 18-jarige bestuurder bleek slechts te beschikken over een voorlopig rijbewijs en reed dus rond met te veel passagiers. Bovendien bleek de jongeman onder invloed van drugs! Het voertuig werd geïmmobiliseerd tot een geldig rijbewijs kan voorgelegd worden. De bestuurder mag zich voor de politierechtbank verantwoorden voor de verschillende inbreuken.

(foto : Politie Antwerpen)