Nieuws

Man onder elektronisch toezicht dealde van thuis uit

Tijdens toezicht in de omgeving van het Antwerpen-Centraal kon het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum vaststellen hoe twee personen kort na elkaar een pand bezochten in de Van Straelenstraat. Telkens bleken de personen cannabis te hebben aangekocht in de woning. 

De verkoper werd geïdentificeerd. De man bleek ondanks zijn enkelband te dealen vanuit de hal van het gebouw. Toen de politie de woning betrad voor de controle hoorde ze een raam openen en terug sluiten, kort nadien werd onder het raam een hoeveelheid cannabis, een weegschaal en verpakkingsmateriaal aangetroffen. In totaal werd zo'n 100 gram cannabis aangetroffen, een man en een vrouw (20 en 19) werden gearresteerd met het oog op voorleiding. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het drugsondersteuningsteam merkte nog maar eens een vlotte bestuurder op die rondreed met de gsm in de hand. In Merksem werd een deal vastgesteld, waarna de verdachte gecontroleerd werd. Tijdens de huiszoeking werd zo'n 230 gram cannabis aangetroffen, deze werd samen met de wagen van de man in beslag genomen. De 34-jarige verdachte werd voorgeleid en is vrij onder voorwaarden.

(foto © Belga)