Nieuws

Man probeert politie om de tuin te leiden met vals Oekraïens rijbewijs

De politie heeft gisteren verkeerscontrole gehouden in Antwerpen. Er werd een wagen van een man met een vals rijbewijs in beslag genomen.

Gisteren heeft de verkeerspolitie toezicht gehouden op het verkeer op het Antwerpse grondgebied. Dankzij de ANPR-camera's konden motards een voertuig onderscheppen waarvan de kentekenplaten geseind stonden. Het voertuig diende in beslag genomen te worden voor misbruik van vertrouwen. De verkeerspolitie had een wagen aan de kant gezet voor controle. De bestuurder gaf een Oekraïens rijbewijs af waarvan de inspecteurs vermoedden dat het vals was. Voor de zekerheid riepen ze de expertise in van de luchtvaartpolitie in Deurne. Zij bevestigden het vermoeden. De bestuurder had geen ander geldig rijbewijs op zak en dus immobiliseerde de politie de auto.

Ze lieten ook een motor met drie wielen stoppen. De bestuurder beschikte niet over het juiste rijbewijs om met dat type voertuig te rijden. De bestuurder was daar ook zelf van op de hoogte. Op aangeven van het parket is ook dat voertuig geïmmobiliseerd. Verder betrapten ze onder meer nog 16 bestuurders die aan het gsm'en waren, zeven roodrijders, drie bestuurders die fietsers inhaalden in een fietsstraat en evenveel bestuurders die de volle witte lijn hadden overschreden.

(archieffoto © Belga)