Nieuws

Man van 73 met list overvallen in hall appartement

Woensdag is iets na de middag een man van 73 jaar bestolen. Hij werd aan de inkom van een appartementsgebouw aan de Turnhoutsebaan aangesproken door iemand met een postpakket in de handen. 

Die man vroeg de hulp van het slachtoffer bij het dragen van de doos. Plots merkte het slachtoffer dat de eigenaar van de doos geld uit zijn jaszak stal. De verdachte probeerde weg te vluchten. Het slachtoffer wilde de dief tegen te houden en beiden belandden op de grond. De oudere man riep om hulp en pas toen een buurtbewoner aankwam, loste de verdachte het geld en vluchtte hij weg op de fiets. De politie kwam ter plaatse en ook in de omgeving is nazicht gedaan. 

Wat later merkte een van de aangestuurde patrouilles een fietser op met maar een slipper aan de voeten. De verdachte voldeed volledig aan de beschrijving en werd gearresteerd. De man van 48 was goed gekend bij de politie. Er stond ook nog een bevel tot gevangenneming voor vijf jaar achter zijn naam voor andere feiten. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex voor de verdere afhandeling van de verschillende dossiers.

(foto © Belga)