Gezondheid

Meer dan 2000 kinderen in Edegem en Kontich in quarantaine na besmetting met Britse variant

Naast een basisschool in Edegem moet ook het Sint-Jozefinstituut in Kontich een week sluiten nadat een besmetting met de Britse variant van het coronavirus werd vastgesteld. Dat bevestigt de burgemeester van Kontich Bart Seldeslachts (N-VA), die benadrukt dat besmetting buiten de school gebeurde. 

De leerlingen, het personeel en hun gezinsleden moeten tien dagen in quarantaine gaan. De beslissing werd zondagavond gemaakt tijdens een spoedoverleg met experten van het UZA, het CLB, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de gemeentes Kontich en Edegem. Het gaat om hetzelfde overleg waar ook een beslissing werd gemaakt over de basisschool OLFA Elsdonk in Edegem. Daar werden twee besmettingen met de Britse variant vastgesteld door huisartsen van de eerstelijnszone. 'We hebben de beslissing samen genomen, om de verspreiding van de Britse variant in de regio Antwerpen tegen te gaan', zegt burgemeester Seldeslachts. 

Verregaande maatregel

'We beseffen dat deze maatregel verregaande gevolgen heeft: zo'n 1.450 leerlingen, een 250 personeelsleden én al hun gezinsleden moeten in quarantaine gaan. Maar met de eindstreep van de coronacrisis in zicht is het des te belangrijker om de verspreiding van het virus tegen te gaan.' De besmetting werd vastgesteld bij één persoon die verbonden is aan de school. De besmetting vond volgens de burgemeester niet in de school plaats. Op dinsdag zal een team van het UZA alle leerlingen en personeelsleden testen. 'Woensdag zullen we dus meer weten', besluit Seldeslachts.

(archieffoto Pixabay)