Economie

Mexico Natie en Handico nemen concessie DP World over

Mexico Natie en Handico hebben de ruim 33 hectare grote concessie overgenomen die DP World had aan de noordzijde van het Delwaidedok in Antwerpen.

DP World concentreert zijn activiteiten aan de overkant van de Schelde, op de linkeroever. Mexico Natie neemt de waterkant van de concessie voor haar rekening, waar ze haar stevedoring-activiteiten naar zal overbrengen. Daarnaast neemt het bedrijf ook de Container Freight Station-activiteiten van DP World over. Daardoor blijft de tewerkstelling gewaarborgd, klinkt het. Mexico Natie zal het grootste gedeelte van de concessie uitbaten, goed voor 22 hectare. Het kleinere deel (circa 11 hectare) wordt ingenomen door Handico, dat er van het Havenbedrijf zijn opslag- en herstelactiviteiten van containers mag uitbaten.

Bij Mexico Natie ziet directeur Marc Ivens groeimogelijkheden voor het eigen bedrijf en spreekt hij van "nieuwe mogelijkheden en diverse uitdagingen". Vincent Maldague van Handico International spreekt eveneens van schaalvergroting en is blij dat, door samenwerking met Mexico Natie, aan- en aflevering via lichter mogelijk wordt. "Dankzij de gedeelde overdracht van de concessie kan DP World Antwerp zich beter concentreren op de verdere uitbouw van de diepzee-activiteiten op linkeroever", klinkt het bij Rob Harrison, CEO van DP World Antwerp.

(foto : Port of Antwerp)