Gezondheid

Mobiele Fitpoint op tour in Antwerpen

Het district Antwerpen heeft voor zijn inwoners een mobiele Fitpoint aangekocht. Deze mobiele fitnessopstelling zal van midden juli tot eind november touren door het district. Ze blijft telkens 1 maand staan en verhuist dan naar een andere locatie in het district.  

De compacte, verplaatsbare Fitpoint is de ideale openbare fitnessplek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en in de openlucht kunnen sporten. Met 8 verschillende oefenvormen biedt de Fitpoint een complete workout in 1 toestel. Men kan roeien, twisten, bankdrukken, optrekken, pulldown, buikspieren trainen, balanceren en steppen. 

Om elke inwoner van het district de kans te geven om kennis te maken met fitness trekt de Fitpoint naar 5 verschillende Antwerpse locaties. Van juli tot november verhuist het toestel elke maand naar een andere locatie. In maart 2018 wordt het project verdergezet.

 

  • juli: Harmoniepark (2018)
  • augustus: Elegastplein (2050)
  • september: Tampicoplein  (2030)
  • oktober: Sint-Jansvliet (2000)
  • november 2017: Kielpark (2020)

 

De locatie met de meeste enthousiastelingen krijgt in de toekomst een definitieve Fitpoint. Daarom roept het district zijn inwoners op om hun ervaringen met de Fitpoint en foto’s te delen op sociale media met #fitpointdistrictantwerpen. 

Meer info, het aanbod en de exacte data staan op www.districtantwerpen.be.