Economie

MPET verscherpt eigen volumerecord met de behandeling van ‘MSC AURORA’

Afgelopen dinsdag, op kerstavond, meerde de MSC AURORA aan op de MSC PSA European Terminal (MPET) in de Haven van Antwerpen. Het schip wordt, vanaf de start van de operaties, non-stop behandeld en zal naar verwachting het volumerecord van meest aantal behandelde containers gedurende één bezoek in Antwerpen verbreken. De komende dagen worden op dit schip maar liefst 8.795 containers, of 14.526TEU, geladen en gelost.

Nooit eerder werden in de haven van Antwerpen zoveel containers behandeld op één schip, tijdens één enkel bezoek. Het vorige volumerecord stond ook al op naam van containerterminal MPET en dateert van augustus van dit jaar. Toen werden op de MAERSK EVORA 8.429 containers, of 13.405TEU, behandeld tijdens één bezoek. Met de behandeling van de MSC Aurora wordt dit volumerecord dus verder verscherpt.

De MSC Aurora vaart op de Lion service en is 366m lang en 48m breed. Als alles verloopt volgens schema zal het schip nog tot zondagochtend in de haven van Antwerpen verblijven, waarna het koers zet naar Le Havre.

Om het schip tijdig klaar te krijgen zet MPET, de klok rond, haar grootste containerkranen in. Deze zijn meer dan 50 meter hoog en hebben een reikwijdte van 25 containers breed

foto  ©Malumax