Media en Cultuur

Naft blaast twee kaarsjes uit

Op vrijdag 14 april viert Naft zijn tweede verjaardag. Naft is het platform van Provincie Antwerpen dat creatieve jongeren de kans geeft hun dromen waar te maken. Naft ondersteunt de jongeren niet alleen via een subsidie, maar ook op inhoudelijk en organisatorisch vlak.

In de twee jaar die al gepasseerd zijn gaf Naft brandstof aan vijftien cultuur projecten, acht jonge podiumacts, meer dan 80 jonge woordkunstenaars, drie graffiti artworks, enkele jonge filmmakers en meer dan 30 jonge fotografen en grafische ontwerpers. En daar stopt het niet bij. Binnenkort trekt Naft doorheen provincie Antwerpen met Naft on Tour. Tijdens die reis geeft Naft vijf cultuur pop-ups de extra brandstof die ze zo nodig hebben. Als afsluiter van de reis doorheen de provincie, brengt Naft zoveel mogelijk jongeren samen die de afgelopen twee jaar brandstof kregen in een groot slotevent op een mega bangelijke pop-up locatie in Antwerpen.       

Vrijdag 14 april, de tweede verjaardag van Naft, komen alle organisatoren van de pop-ups uit Naft on Tour samen om hun ervaringen uit te wisselen en elkaar met hun creativiteit te bestuiven.