Media en Cultuur

Nieuw comedy festival in Antwerpen

Vrijdag 27 en zaterdag 28 september is Antwerpen het epicentrum van de comedy in België. 'Madgoat' heeft al de eerste namen bekendgemaakt :  Bart Cannaerts, William Boeva, Johan Petit, Jeroen Leenders, Paul Merton en Reginald D. Hunter.

Arenberg, DE Studio, Stad Antwerpen, Pretpraters en LiveComedy.be slaan na de zomer de handen in elkaar en organiseren Mad Goat Internationaal Comedy Festival op vrijdag 27 en zaterdag 28 september. Met een unieke programmatie en line-up wordt het een weekend dat Antwerpen voor eens en voor altijd op de kaart zal zetten als epicentrum van comedy in België. 

Dat het specifiek een comedyweekend wordt, mag niemand verbazen. Al sinds 15 jaar groeit het succes van het genre bij ons exponentieel. Zowel televisie als het grote publiek ontdekten de charme en sindsdien kent ons land een explosie van nieuw talent. Door het succes van o.a. Comedy Central, Netflix en YouTube krijgen ook internationale namen hier voet en wal en opnieuw speelt Antwerpen daar een belangrijke rol in. De lijst van Amerikaanse en Britse grootheden die ondertussen op het podium van Arenberg, Stadsschouwburg Antwerpen of zelfs het Sportpaleis stonden, wordt ontiegelijk lang.