Nieuws

Nieuwe muziek voor jukebox-vuilnisbakken

Twee maanden na de lancering van de 'Trash Tunes'-campagne met de muzikale vuilnisbakken betrekt de stad haar bewoners en bezoekers in de verderzetting van dit succesvolle project. Zondag 21 augustus kan iedereen nieuwe muziekfragmenten maken voor de jukebox-vuilnisbakken, onder begeleiding van de muziekgroep Trashbeatz. De actie vindt plaats op het Steenplein.

Om de properheid van de stad te verhogen, lanceerde Antwerpen eind mei een campagne die de stedelijke vuilnisbakken in de kijker plaatste en bewoners en bezoekers beloonde met muziek wanneer ze de vuilnisbak gebruikten. Twintig gewone stedelijke vuilnisbakken werden omgetoverd tot vintage-jukeboxen. Wanneer iemand iets in de vuilnisbak gooit, klinkt er muziek en start een kleurrijk lichtspel.
Deze 'Trash Tunes'-campagne zou aanvankelijk half juli aflopen maar werd na de vele positieve reacties al snel verlengd tot het einde van de zomer. Intussen besliste de stad om een meer permanent project te maken van deze campagne. Bij dit vervolg wil de stad haar bewoners en bezoekers betrekken.

Trash Tunes 2.0: jukebox-vuilnisbakken krijgen nieuwe muziek

Niet alleen krijgen bezoekers van het Bollekesfeest op het Steenplein dit weekend jong Antwerps talent te zien, op zondag tussen 12 en 15 uur kunnen ze er zelf ook nieuwe muziekfragmenten opnemen, samen met de muziekgroep Trashbeatz. Deze fragmenten zullen de huidige popliedjes in de jukebox-vuilnisbakken vervangen.