Nieuws

Nieuwe school en sporthal in Zoersel

Vandaag wordt gestart met de afbraak van de oude school en sporthal aan Halle-Velden in Zoersel, om zo plaats te maken voor twee gloednieuwe gebouwen. 

De afgelopen maanden werden er al heel wat voorbereidingen getroffen. Zo zorgden de medewerkers van de technische dienst en de leerkrachten eind juni voor de verhuis van het lesmateriaal van de vestiging in Halle-Velden naar die in de Lindedreef. Begin augustus werden er vervolgens prefablokalen geplaatst op de parking van zaal Sint-Maarten (Lindedreef). Vanaf 1 september zullen alle klassen van het Pierenbos - zowel van de lagere als van de kleuterschool - immers op deze locatie hun intrek nemen.

timing

De bouw van de sporthal en de nieuwe school zitten in een strikte planning, waarbij beide gebouwen samen zullen verrijzen. Aansluitend worden ook de straten rondom de nieuwe school en sporthal aangepakt om een verkeersveilige omgeving te creëren. Als alles volgens plan verloopt, zal het gloednieuwe schoolgebouw er na twaalf maanden staan. De betrachting is dan ook om het schooljaar 2017-2018 in het nieuwe gebouw te kunnen starten.

Ook de bouw van de sporthal zou in het najaar van 2017 rond moeten zijn. Ze zal voldoende groot zijn om er onder meer basket, tennis en volleybal te spelen. Buiten de schooluren zal ze dan ook ter beschikking staan van (sport)verenigingen. Naast een sportruimte worden er ook voldoende kleedkamers, sanitair en een cafetaria voorzien. In afwachting daarvan zullen de school en de verenigingen die er nu gebruik van maakten tijdelijk moeten uitwijken naar andere (sport)infrastructuur.

meer info: planning.infrastructuur@zoersel.be

(bericht en afbeelding : gemeente Zoersel)