Media en Cultuur

Noeveren in het teken van klei en kunst

Van 27 mei tot en met 11 juni staat de Boomse wijk Noeveren weer helemaal in het teken van klei en kunst: twee tentoonstellingen en een keramiekmarkt. 

In de machinehal van de voormalige steenbakkerij Peeters & Van Mechelen (Noeveren 261) vind je topwerken van internationaal gerespecteerde kunstenaars:  Hilde Metz, Patrick Piccarelle en Antonio Spoto. Opening op 27 mei om 16u. 

In het Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg (Noeveren 196) loopt de verrassende tentoonstelling “Ceramics, Science and Technologie”. Het keramiekatelier van CC De Steiger, onder leiding van Els Wenselaers, biedt in het unieke decor van de steenbakkerijmachines aan de cursisten de gelegenheid hun creaties aan een ruim publiek te tonen. 

Beide tentoonstellingen zijn tijdens “Noeveren Brandt” te bezoeken op zaterdag en zondag van 14u tot 18u. 

De vrijwilligers van ’t Geleeg vzw organiseren op zondag 11 juni de keramiekmarkt “Keramiek op ’t Geleeg”: een levendige markt waar kleikunstenaars van allerlei pluimage demonstraties ten beste geven en keramisch werk te koop aanbieden. Tussen de ovens en droogloodsen bruist het dan van activiteit. Doorlopend van 10 tot 18 uur, mét terras en bar. Gratis toegang. 

Info: www.geleeg.be