Nieuws

OLT Rivierenhof sluit snikhete zomer af met 77.000 bezoekers

De hele zomer lang was OLT Rivierenhof opnieuw het decor voor een gevarieerde reeks openluchtconcerten. Met in totaal 54 shows, waarvan 21 uitverkocht en een totaal van 77.000 bezoekers was seizoen 2019 er eentje waar nog lang over nagepraat wordt. Dankzij de internationale acts, de topbands uit eigen land, de geweldige bezoekers en die drie hittegolven.

Met spraakmakende concerten van Hall & Oates, Gilberto Gil, Tindersticks, Arsenal, Nils Frahm, Amenra, Bart Peeters, Low en het afsluitende festival Bad Dada was er voor ieder wat wils. Zowel de programmatie als de unieke groene setting van OLT Rivierenhof vielen bij de verschillende generaties bezoekers in de smaak.

Dat enthousiasme valt ook uit de cijfers op te maken. 21 concerten van de 38 betalende concerten waren uitverkocht. Op vrijdagen was OLT naar goede gewoonte gratis toegankelijk, dankzij de reeks concerten die CC Deurne & District Deurne er organiseerden. Alles bij elkaar opgeteld bezochten maar liefst 77.000 bezoekershet openluchttheater.

En die konden naast de muziek natuurlijk ook van ideale weersomstandigheden genieten. Liefst drie snikhete hittegolven hebben we doorgemaakt, en regenen deed het nauwelijks.

Ondertussen worden de voorbereidingen voor OLT 2020 al in gang gezet. En die zou wel eens vroeger kunnen starten dan andere jaren. Meer nieuws daarover volgt in het najaar.

Foto: OLT Rivierenhof