Economie

Ontslagen bij Eriks in Hoboken

De industriële dienstverlener Eriks wil de logistieke activiteiten in de vestigingen in Mol en Hoboken verhuizen naar Nederland en Duitsland. Dat is vrijdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. In Mol gaan 29 jobs verloren, de impact op de tewerkstelling in Hoboken zou beperkter zijn. 

De van oorsprong Nederlandse groep Eriks specialiseert zich in werktuigbouwkundige componenten, zoals aandrijftechnieken, rubberen afdichtingen en industriële slangen. In België telt de groep elf vestigingen, met het hoofdkantoor in Hoboken. 

Op een bijzondere ondernemingsraad in Mol kondigde managing director Sytze Nijman vrijdag de intentieverklaring voor een kostenbesparingsplan aan dat 2 miljoen euro op jaarbasis zou moeten opleveren. De orderlijnen in Mol en Hoboken worden daarbij grotendeels verplaatst naar meer efficiënte hubs van het bedrijf in Alkmaar in Nederland en Halle in Duitsland. 

De impact is het grootst in Mol, waar 29 van de 199 jobs zouden verloren gaan. 'Het aantal naakte ontslagen willen we beperken door mensen met vervroegd pensioen te laten gaan. De getroffen medewerkers krijgen ook begeleiding naar een nieuwe job.' 

In Hoboken werken 15 van de 160 medewerkers in de logistiek, maar die jobs gaan volgens Nijman niet allemaal verloren. 'Mogelijk breiden we daar andere diensten uit en kunnen mensen zich intern verplaatsen. De migratie in Hoboken zou pas vanaf het vierde kwartaal van 2022 starten, maar we wilden het personeel daar nu al voorbereiden.' 

De raad van bestuur moet het plan nog goedkeuren. Er zal ook nog overleg plaatsvinden met het personeel en de vakbonden. Eriks België telt momenteel 607 werknemers.

Foto Google Maps