Sport

Ook Scheldeprijs wordt afgelast

De 107e editie van de Scheldeprijs (8 april) en de 60e Brabantse Pijl (15 april) kunnen niet doorgaan. De Belgische wielerbond besliste vandaag alle wielerwedstrijden in België tot 30 april te schrappen. Beide wedstrijden waren nog niet officieel afgelast. Eerder gebeurde dat wel met zowat alle andere voorjaarskoersen.

'Als gevolg van de beslissing van de UCI en de bijkomende maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad besloten Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB, de reeds eerder genomen beslissingen uit te breiden en alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines tot 30 april te schrappen', aldus de Belgische wielerbond.

Ook alle activiteiten van de nationale ploegen (testen, groepstrainingen, stages, wedstrijden) in alle disciplines en alle categorieën worden afgelast. Over het verplaatsen van de wedstrijden naar een latere datum, is nog geen duidelijkheid. 'De verschillende aanvragen voor het verplaatsen van wedstrijden in de verschillende disciplines op de wielerkalender (regionaal, nationaal, internationaal) zullen op een uniforme wijze interfederaal verwerkt worden. Pas nadat de heropstart van de competitie gekend zal zijn, kan overgegaan worden tot het eventueel toekennen van nieuwe datums', luidt het. 'We blijven deze toestand, in nauw overleg met de bevoegde federale overheid, opvolgen en zullen indien nodig de maatregelen aanpassen aan de evolutie van de situatie.'

Eerder op de dag werden ook de afgelastingen bevestigd van de Nederlandse topklassieker Amstel Gold Race (19 april) en de Duitse WorldTour-wedstrijd Eschborn-Frankfurt (1 mei).