Mobiliteit en Verkeer

Opening fietsenstalling Havana-site

Na de opening van de tramlijn en de tijdelijke Park and Ride aan Havana, opent de Noorderlijn morgen het nieuwe paviljoen met de overdekte fietsenstalling op de Havana-site. Autogebruikers kunnen al een tijdje hun wagen op de tijdelijke Park and Ride stallen die plaats biedt aan 114 wagens.

Via het paviljoen met een overdekte fietsenstalling voor 440 plaatsen boven de sporen geraken reizigers veilig van de fiets- en autoparking tot aan de perrons. Ze kunnen hier op een aangename en comfortabele manier wachten op hun tram of bus.

Momenteel beschikt de site ook over een tijdelijke Park en Ride, goed voor 114 wagens. Deze bevindt zich aan de rand van de Havana-site, ter hoogte van het politiekantoor. De tijdelijke Park and Ride wordt begin 2020 vervangen door 2 gloednieuwe parkeergebouwen, die plaats zullen bieden aan 1800 wagens. Zo kunnen reizigers komende van de A12 of de E19 vlot overstappen op het openbaar vervoer richting centrum of gebruik maken van het Velo-station ter hoogte van het politiekantoor. De parkeergebouwen worden gerealiseerd door aannemer BAM en de stad Antwerpen.

(bericht en foto :  Noorderlijn)