Media en Cultuur

Opgefriste Brasschaatse Woudloper krijgt meer prominente plek

Met een beetje uitstel door de coronacrisis wordt het kunstwerk Woudloper deze week op zijn nieuwe plek geplaatst. Het in Brasschaat alom bekende kunstwerk onderging een flinke opfrisbeurt en krijgt een meer prominente plek tegenover de Torenpoort in De Mik.

Voor de kunstentriënnale in 2005 werd het kunstwerk Woudloper gemaakt door kunstenares Winke Bésard en aangekocht door de Gemeente Brasschaat. Initieel werd dit werk ter plaatse opgebouwd in park De Mik, maar het beeld verhuisde naar het gemeentepark bij de opening van Sportoase in 2006.

In 2019 werd opdracht gegeven om de Woudloper te herstellen. Deze herstellingswerken werden in maart 2020 afgerond. De (her)plaatsing van het werk zou ook in diezelfde maand gebeuren, maar het werd toen uitgesteld door de eerste piek van de coronabesmettingen.

Komende vrijdag wordt Woudloper uiteindelijk weer geplaatst. Het college van schepenen en de burgemeester van Brasschaat besloten eerder al om het beeld een meer zichtbare plaats te geven. In overleg met de dienst Groen en Natuur en kunstenares Winke Bésard werd er een definitieve plek gevonden in parkdomein De Mik. 

De Woudloper zal voortaan te bezichtigen zijn op de hoek in het groen tegenover de Torenpoort.

(Bron en foto: © Gemeente Brasschaat)