Justitie

Opnieuw 14 jaar cel gevorderd voor moeder die tweeling wilde vermoorden

Het openbaar ministerie heeft voor het Antwerpse hof van beroep opnieuws veertien jaar cel gevorderd voor Mireille G. uit Schoten, die vervolgd wordt voor de moordpoging op haar 14-jarige tweelingdochters.

Ze had de meisjes in de nacht van 27 op 28 september 2015 de keel willen oversnijden. Mireille G. had de feiten goed voorbereid: ze had vier afscheidsbrieven geschreven, twee messen klaargelegd en liet haar wekker om 2 uur aflopen, want dan zouden de meisjes zeker slapen. Ze had één van haar dochters vervolgens een snijwonde van 15 centimeter toegebracht aan de keel. De meisjes werden wakker en konden hun moeder ontwapenen.

'Mijn man heeft me alles afgepakt. Hij is er met mijn geld en met mijn beste vriendin vandoor. Ik wilde niet meer leven en de kinderen moesten mee', zei ze bij haar arrestatie. Ze werd in oktober veroordeeld tot veertien jaar cel en aangehouden op de zitting. Haar advocaat vindt niet dat Mireille G. in de cel thuishoort en vroeg om begrip voor de vele tegenslagen die ze al te verwerken had gekregen. 'Als vijfjarige belandde ze in een instelling, omdat haar ouders het te druk hadden met werken. Op 21-jarige leeftijd stierf haar moeder. Haar man had vooral interesse in haar geld, drank en in andere vrouwen.

Na de geboorte van hun dochters, die er pas na tien jaar hormoontherapie kwamen, kreeg ze een depressie die bleef aanslepen en die na haar scheiding nog verergerde. Ze ging veertien jaar naar een psychiater, maar hield er alleen een pillenverslaving aan over', stelde advocaat Johan John Mees. Pas na de feiten had ze adequate hulp gekregen en nu is ze volgens hem een andere vrouw. Hij pleitte voor een celstraf van vijf jaar met uitstel, zodat ze haar behandeling kan verderzetten. 'Ik weet niet wat me die nacht bezielde. Ik heb veel spijt en ik zou graag terug de band met mijn kinderen willen opbouwen', zei Mireille G. Ze heeft haar dochters sinds de feiten niet meer gezien. Arrest op 1 februari.