Mobiliteit en Verkeer

Opnieuw hinder door staking bij De Lijn

De tweede dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond verstoort de dienstverlening van De Lijn. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten.

Doordat de chauffeurs van de christelijke vakbond ACV-OD en de onderaannemers de actie niet steunen, zijn er wel bussen en trams uitgereden. De vervoermaatschappij probeert de werkwillige chauffeurs in te zetten op een aantal prioritaire assen. Informatie komt zo snel mogelijk online op verstoring.delijn.be. Doordat ook bedienden staken die normaliter de overzichten maken, kunnen de overzichten minder volledig zijn dan anders. 

Antwerpen

In de stad Antwerpen stad rijdt vanochtend een derde van de trams en een vijfde van de stadsbussen. De belangrijke tramlijnen 3, 6, 9, 10 en 15 rijden om het kwartier. Tram 6 rijdt vandaag ook naar Hoboken. Op tramlijnen 4, 5, 7, 8, 11, 12 en 24 wordt niet of amper gereden. De stadsbussen 17 en 21 rijden om het halfuur. 

In de regio ten noorden van Antwerpen is een derde van de eigen chauffeurs aan de slag gegaan. De belangrijke buslijnen 640 (tussen Antwerpen en Maria-ter-Heide) en 770 rijden om het halfuur. Lijn 410 rijdt om het halfuur tussen Antwerpen en Oostmalle. Bus 417 rijdt om het halfuur, lijn 470 om het uur. Details op verstoring.delijn.be. 

In de regio Mechelen is een derde van de eigen chauffeurs aan de slag gegaan. Een aantal werkwilligen is gericht ingezet op belangrijke assen. Op het Mechelse stadsnet rijden bussen 2, 4 en 5 om het halfuur. Op de overige stadslijnen is dat minder vaak. In regio Mechelen rijden lijnen 510, 511 en 540 in de spits om het halfuur, daarbuiten om het uur. De as Mechelen - Antwerpen op lijn 500 is zwaar verstoord. Lijnen 150 en 152 rijden normaal.