Nieuws

Oud voetbalveld maakt plaats voor 42 appartementen

Aan de Heimeulenweg in Zoersel - waar ontelbare Kempenaren jaren voetbalden - worden nu de lijnen uitgezet van een nieuw woonproject met 42 appartementen. Bij de plannen valt meteen op dat de Kempense projectontwikkelaar en aannemer DCA de groene kaart trekt. Zo wordt heel wat groen voorzien met onder andere een wadi, een gemeenschappelijke binnentuin én een bloementuin. Daarnaast houdt DCA in de plannen ook rekening met de bekommernis van de buurt omtrent hoogbouw, en voorziet het hele project zo slechts drie bouwlagen.

Het voormalige voetbalveld aan de Heimeulenweg in Zoersel krijgt een nieuwe toekomst. Tot nu lag het domein er verlaten bij, maar projectontwikkelaar en aannemer DCA start er binnenkort met de werken van nieuwbouwproject ‘Antonius’, goed voor 28 twee- en drieslaapkamer appartementen én 14 penthouses. Het hele project dat bestaat uit zeven gebouwen met telkens drie verdiepingen krijgt daarbij een uitgesproken groen karakter. Hiermee wordt ook meteen ingespeeld op de grote bekommernissen uit de buurt die tijdens het infomoment vorig jaar naar boven kwamen, zoals hoogbouw en het verdwijnen van groen.

Geen overlast 

Om de buurt geen overlast te bezorgen, wordt een ondergrondse parking voorzien met 63 autostaanplaatsen, rekening houdende met de gebruikelijke verdeling van 1,5 parkeerplaats per woning. Daarnaast zijn er ook 100 fietsenstallingen, 42 bergingen en een bezoekersparking aanwezig. Tot slot is er een mogelijkheid tot kortparkeren voor de deur.