Media en Cultuur

PillaAr12: feest onder het viaduct

Doorgaans valt er niet veel te beleven onder het viaduct van de A12, maar op zaterdag 30 juni is dat voor een keer anders.  Dan verandert de zone aan de Boomsesteenweg in 'PillaAr12', een festival met veel muziek, gezelligheid en kleur.

Het festival PillaAr12 tovert de ruimte onder de brug om tot een bruisend volksfeest-voor-één-dag. Daarvoor wordt een overdekte parkeerruimte van meer dan een kilometer uitzonderlijk autovrij gemaakt. Centraal staan 200 graffiti-kunstenaars die de 82 brugpijlers van het viaduct omtoveren tot een kleurrijk schouwspel.

U kan ook zelf eens oefenen met een spuitbus, maar er valt nog veel meer te beleven in het gratis festivaldorp. Zo zijn er optredens, foodtrucks, een rommelmarkt, Urban Sports, kinderanimatie en een dansnamiddag met Radio Minerva.

's Avonds dansen en feesten

's Avonds wordt het unieke festival afgesloten met heel wat deejays, rappers en muzikanten. Onder meer Merdan Taplak en Soul Shakers zorgen ervoor dat niemand blijft stilstaan. De volledige line-up vindt u op de webpagina van PillaAr12. Ook de avond ervoor, op vrijdag 29 juni, organiseert PillaAr12 al een swingende preparty terwijl de eerste graffiti-kunstenaars beginnen met het opfleuren van hun brugpijlers.

(Bericht en foto : District Wilrijk)