Gezondheid

Plots een pak meer inschrijvingen op reservelijst QVAX

Er hebben zich momenteel zowat 354.000 mensen ingeschreven op de reservelijst QVAX voor een boosterprik tegen het coronavirus. Dat betekent dat er vandaag/donderdag 50.000 inschrijvingen zijn bijgekomen. Dat werd donderdag vernomen bij Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

De reservelijst werd vorige week opnieuw geopend voor wie in aanmerking wil komen voor een mogelijk snellere derde prik (of een tweede prik voor wie eerder het vaccin van Johnson & Johnson kreeg). Intussen viel ook de beslissing om de boosterprik versneld toe te dienen. Wie eerder Pfizer of Moderna toegediend kreeg, moet niet langer zes maanden wachten, maar mag al na vier maanden een derde prik krijgen. Het is wellicht geen toeval dat het aantal inschrijvingen op QVAX intussen sterk toeneemt. 

In heel België staat de teller op 354.000 inschrijvingen. In Vlaanderen is momenteel sprake van 264.000 inschrijvingen, tegenover 222.000 donderdagmorgen. Er staan in Vlaanderen ook 15.668 afspraken gepland via QVAX, waarvan 5.207 afspraken vandaag/donderdag.

Foto Belga