Economie

Poepchique vijfsterrenhotel opent bijna de deuren in Antwerpen

Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriott hotel, opent binnenkort haar deuren als deel van de Antwerpse Handelsbeurs-site. Het majestueuze 16de-eeuwse gebouw, De Grooten Robijn, werd in haar oorspronkelijke glorie hersteld en omgebouwd tot SAPPHIRE HOUSE ANTWERP, een Autograph Collection Hotel dat behoort tot de gerenommeerde Marriott groep. Gasten mogen zich volgens de groep verwachten aan 139 kamers met vijfsterrenservice, een luxueuze spa, gym en wellness, een cocktailbar en een gastronomisch restaurant.

Het gebouw, een samenvoeging van maar liefst drié gebouwen, werd volledig gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk authentieke elementen uit het originele interieur bewaard zijn gebleven, zoals unieke trapzalen, een 18de-eeuwse haard, rococo ornamenten met historische afbeeldingen en authentieke houten vloeren. De originele tekeningen van de 18de-eeuwse renovatie door architect van Baurscheidt de Jonge in rococo-stijl vind je nog steeds in het Plantin-Moretusmuseum.

Via een verborgen doorgang van de Handelsbeurs kan je rechtstreeks het hotel binnen wandelen. Midden in het hotel vind je een binnenplaats en terras.

Sapphire House Antwerp heette in de 16de eeuw De Grooten Robijn, waaraan het nieuwe project haar naam te danken heeft. In de 17de eeuw werd het gebouw gekocht door de familie du Bois, handelaars in zijde en bont in de Handelsbeurs. In de 19de eeuw werden de 3 gebouwen verkocht aan Banque D’Anvers, en in de 20ste eeuw aan de Stad Antwerpen. Sinds 1938 is het middelste gebouw ook een beschermd monument. Sinds 2021 behoort Sapphire House Antwerp tot het portfolio van Odyssey Hotel Group.