Nieuws

Politie Antwerpen zoekt agenten

De politie van Antwerpen is aan een inhaalbeweging bezig om het korps op sterkte te houden. Recent slaagden 31 agenten in een sociale promotie waardoor ze vanaf volgend jaar aan de slag kunnen als inspecteurs. Daarom is politie Antwerpen op zoek naar nieuwe agenten van politie.

Agenten hebben een beperkte politiebevoegdheid en ondersteunen vooral de verkeer- en de wijkwerking.

De job van agent biedt heel wat uitdagingen. Zo houden agenten toezicht op verkeersregelingen, doen ze vaststellingen van verkeersoverlast, leggen ze zich toe op wijkgerichte politiezorg en werken ze nauw samen met inspecteurs voor de aanpak van lokale problemen. Bovendien patrouilleren agenten en nemen ze deel aan beveiligingsopdrachten.

Doorgroeimogelijkheiden

Vanuit hun rol staan agenten tussen de mensen in het superdiverse Antwerpen. Een diploma secundair onderwijs is niet nodig, een rijbewijs en een blanco strafblad zijn voldoende. Bovendien biedt een job bij de Lokale Politie heel wat doorgroeimogelijkheden, zo kan een agent op termijn een examen afleggen om inspecteur te worden.

Kandidaten kunnen zich tot en met 31 januari aanmelden via jobpol.be, waarna ze kunnen kiezen voor Politie Antwerpen. Na de selectieproeven volgt een gesprek bij het korps, de opleiding zelf duurt een half jaar en start op 1 mei in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding in Asse.

Bekijk zeker ook het competentiemodel en de functiebeschrijving.

inspecteurs

Politie Antwerpen zoekt ook nog steeds inspecteurs. Daarvoor is een eigen rekruteringstraject op poten gezet in samenwerking met politieschool Campus Vesta. Op dit moment volgen 169 aspirant-inspecteurs deze opleiding.