Mobiliteit en Verkeer

Politie controleert op asociaal parkeergedrag

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West heeft gisteren samen met twee wijkteams gecontroleerd op het misbruik van parkeerkaarten en -plaatsen voor personen met een handicap. De controles zijn zowel op Linkeroever als in de binnenstad gebeurd. 

In totaal zijn 163 parkeerplaatsen en 108 parkeerkaarten gecontroleerd. Elf keer is een GAS-boete opgesteld voor het parkeren op een parkeerplaats die voorbehouden is voor personen met een handicap zonder dat er een speciale kaart aanwezig was. Eén iemand zag een proces-verbaal tegen zich opgesteld worden wegens het misbruiken van een ongeldige parkeerkaart voor personen met een handicap. 

Er is ook uitgekeken naar andere overtredingen. Negen bestuurders parkeerden op een laad- en loszone. Eén iemand is beboet omdat hij geparkeerd stond in een bocht. Vier foutparkeerders stonden in een woonerf buiten de voorziene vakken. Acht GAS-boetes zijn uitgeschreven voor bestuurders die op de stoep stonden geparkeerd en 16 omdat ze in een voetgangerszone stonden. Eén iemand riskeerde het om op een voorbehouden plaats voor politievoertuigen te parkeren. Vier bestuurders zijn betrapt op het gsm'en tijdens het rijden. 

De politie betrapte ook een bestuurder die onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is meteen ingetrokken voor 15 dagen.