Nieuws

Politie ontdekt massa namaakspullen achter verborgen wand

De lokale recherche leefmilieu en het wijkteam van de Stuivenbergwijk ontdekten tijdens twee huiszoekingen in 2060 in twee winkelpanden een verborgen wand. Achter de wand bevond zich in beide gevallen een geheime ruimte, van waaruit grote hoeveelheden namaak-luxekledij werd aangetroffen. Beide teams namen meerdere duizenden stukken kledij en schoenen in beslag.

Tijdens een verhoor van een minderjarige merkte de aandachtige verhoorder de opvallende luxekledij van een verdachte op. Al snel bleek dat het om namaakspullen ging. De lokale recherche leefmilieu ging samen met de economische inspectie op onderzoek en kwam terecht bij een winkel in Antwerpen-Noord. Er werd deze week een huiszoeking georganiseerd, waarbij een valse wand werd ontdekt. In de verborgen ruimte werden ongeveer 3 000 namaakspullen aangetroffen. Er werden ook labels aangetroffen die dienden op valse merktekens aan te brengen op de kledingstukken. Het ging om kledij en schoenen van alle grote luxemerken. De hele voorraad werd in beslag genomen.

Verborgen wand

Enkele weken terug werd controleerde het wijkteam en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid een tweedehandswinkel in de Stuivenbergwijk. De politie had drie mannen achter in de zaak tevoorschijn zien komen van achter een rek. De inspecteurs konden achter het rek echter geen deur vinden. De controle toonde aan dat er achter het rek een verborgen toegang was. Daar trof de politie een illegaal winkeltje vol met namaakspullen aan. Het materiaal dat er gevonden werd, is in beslag genomen. Het gaat over een zeer grote hoeveelheid namaakkledij van luxemerken

(bericht en foto : Lokale Politie Antwerpen)