Nieuws

Politie tevreden over controle-acties van het voorbije weekend

In het afgelopen weekend heeft de politie verschillende successen geboekt bij een aantal controleacties. Zo werden enkele verkopers van drugs gearresteerd en werden (lichte) vrachtwagens doorgelicht. Bij controles in handels- en horecazaken op het Kiel werden vijf illegalen meegenomen naar het politiekantoor. 

Het weekend werd ingezet met een actie Argus. Deze actie van onder meer de mobiele eenheid (ME) pakt overlastfenomenen aan. Om 16u30 werd een man tegengehouden die wordt verdacht van de verkoop van verdovende middelen. Hij had iets minder dan 30 gram cocaïne op zak, maar ook hasj en cannabis. De politie vond een grote hoeveelheid cash geld en twee verboden wapens. De man werd meteen gearresteerd.

Wat later konden twee verdachten gevat worden nadat hun voertuig werd opgemerkt omwille van gestolen kentekenplaten. In de auto werd inbrekersmateriaal gevonden en een bivakmuts. Het voertuig zelf was niet verzekerd. Tijdens de actie werd de extra capaciteit onder meer ook ingezet bij een succesvolle zoekactie naar een dementerende man. 

Zaterdag controleerde de verkeerspolitie ter hoogte van de Boomsesteenweg 29 (lichte) vrachtwagens. De controlepost stond er tussen 8u30 en 13u30. Er werden vijftien onmiddellijke inningen uitgeschreven ter waarde van 12 023 euro en daarnaast ook nog verschillende boetes en administratieve inningen. Enkele van de vaststellingen die de verkeerspolitie kon doen:

  • Drie keer werd vastgesteld dat de lading niet goed vastgemaakt werd en drie andere bestuurders begingen een overtreding m.b.t. ADR-transport.
  • Twee chauffeurs gebruikten de tachograaf verkeerd.
  • Sommigen werden opgeschreven omdat ze verkeerd geparkeerd stonden of omdat de inschrijving niet correct gebeurde.
  • Eén bestuurder had te veel gedronken.

drugsdealer gevat

Tijdens het toezicht in Oud Berchem zag het wijkondersteuningsteam Centrum een transactie gebeuren tussen twee personen. De inspecteurs gingen ervan uit dat er een drugsverkoop was gebeurd. De twee betrokkenen werden staande gehouden en gecontroleerd. De verkoper van 48 jaar had op dat moment verschillende verkoopseenheden marihuana en hasj op zak. Er werd een huiszoeking gedaan bij hem thuis in Berchem. Daar werd ook nog een grote som geld, 330 gram cannabis en 70 gram hasj gevonden. Onze drugshond Racko (foto) leverde bij de actie goed werk.

In het afgelopen weekend werden 21 handelszaken op het Kiel gecontroleerd. Dat gebeurde door het plaatselijke wijkteam en de dienst sociale zekerheid. Bij de controles werden verschillende inbreuken op het rookverbod vastgesteld en overtredingen op vlak van tewerkstelling. Op zaterdag 9 februari werden twee personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven. Eén van hen was de uitbater van een café.

Op zondag werden bij een gelijkaardige controle ook drie personen aangetroffen zonder verblijfsvergunning. Ze werden van hun vrijheid beroofd en bestuurlijk aangehouden in afwachting van een beslissing door de Dienst Vreemdelingenzaken. In een zaak aan de Julius De Geyterstraat werd de politie uitgedaagd. Daar had een man zich verstopt in de kelder om aan een controle te ontkomen. Het keldergat werd bedekt om de politie af te leiden. Maar dat mislukte. De politie maakte de doorgang vrij en vond na een hindernissenparcours een man die zich gehurkt in het donker verstopte. De man kon zich niet identificeren.

(bericht en foto : Politie Antwerpen)