Sport

Pro Basketball League deelt licenties uit en geeft uitleg over nieuwe competitieformule

De Licentiecommissie van de Pro Basketball League heeft vandaag de licenties voor volgend seizoen toegekend. Verder werd ook meer toelichting gegeven over de nieuwe competitieformule, die vanaf volgend seizoen in voege treedt in de EuroMillions Basket League.

Antwerp Giants, Brussels, Oostende, Bergen, Aalstar, Limburg United, Kangoeroes Mechelen en Spirou Charleroi  ontvingen allen een A-licentie. Luik en Leuven Bears kregen een B-licentie. Die laatste twee clubs kunnen komend seizoen dus niet deelnemen aan Europese competities.

Na de toekenning van de licenties kon ook de nieuwe competitieformule definitief ingevuld worden. Het reguliere seizoen zal volgend seizoen afgewerkt worden in twee competitierondes. De eerste ronde loopt van 14 september tot 23 november en wordt gespeeld in twee poules, waarbij de ploegen ingedeeld worden op basis van het eindklassement van de reguliere competitie dit seizoen. Poule A herbergt clubs 1-3-5-7-9 van het huidige seizoen terwijl in poule B clubs 2-4-6-8-10 het tegen elkaar opnemen. Binnen een poule bekampt elke club elkaar één keer uit en thuis. Na de break voor de nationale ploeg (25 november-3 december) begint de tweede competitieronde, die loopt van 7 december tot 8 mei 2020. In deze competitieronde nemen alle eersteklassers het één keer tegen elkaar op uit en thuis.

Punten uit de eerste competitieronde worden behouden bij het begin van de tweede ronde. De competitiekalender voor het nieuwe seizoen zal gepubliceerd worden na het einde van het reguliere competitie, op 19 mei. Het format van de play-offs voor volgend seizoen zal worden vastgelegd tijdens de Algemene Vergadering van de Pro Basketball League in september.

(foto @Belga)