Sport

Pro League maakt kalender van seizoen 2020-2021 bekend

De Pro League heeft  de eerste krijtlijnen van de Jupiler Pro League in het seizoen 2020-2021 uitgezet. In het weekend van 7 augustus rolt in principe de bal voor het eerst. Uiterlijk op 30 mei weten we wie Club Brugge opvolgt als landskampioen.

Afgelopen vrijdag werd op de Algemene Vergadering van de Pro League beslist om in 1A voort te gaan met 16 ploegen. Na afloop van een reguliere competitie van 30 speeldagen worden de punten gehalveerd. De top acht wordt opgedeeld in twee poules van vier. In de 'Champions Play-off' liggen de titel en drie Europese tickets voor het grijpen. De nummers 5 tot en met 8 strijden voor een laatste ticket, al dan niet na barrages met de nummer 4. De Jupiler Pro League gaat van start in het weekend van vrijdag 7 augustus.

In 1B staat de competitiestart gepland voor het weekend van vrijdag 21 augustus. De reguliere competitie in 1A eindigt in het weekend van vrijdag 16 april. Vanaf het weekend van vrijdag 30 april barsten de play-offs los. In het weekend van vrijdag 28 wordt de laatste speeldag afgewerkt en dus kennen we uiterlijk 30 mei de landskampioen. De finale van de Croky Cup wordt op zaterdag 24 of zondag 25 april gespeeld, het weekend voor de start van de play-offs dus.