Nieuws

Professionele bende zakkenrollers betrapt

Na een uitgebreid onderzoek kon het team gauwdiefstallen van de lokale recherche een bende professionele zakenrollers in beeld brengen. 16 personen werden geïdentificeerd, 3 van hen konden al gearresteerd worden.

Het team gauwdiefstallen van de lokale recherche van Antwerpen startte begin dit jaar een onderzoek naar aanleiding van 3 feiten van gauwdiefstallen waarbij telkens dezelfde verdachten in beeld kwamen. De verdachten sloegen onder meer toe op de trein en in het Centraal-Station, maar konden ook gelinkt worden aan een diefstal in een hotel. Tijdens het onderzoek viel de professionele werkwijze van de mannen op, waarbij de bendeleden elk een specifieke rol lijken te vervullen (afleiding slachtoffer, de diefstal, afschermen van de feiten).

Groot aantal verdachten

Verder onderzoek leidde tot de identificatie van meerdere daders, woonachtig in het Brusselse. Het gaat in totaal om 16 personen die gelinkt kunnen worden aan minstens 18 feiten. Alle betrokken zouden illegaal in ons land verblijven. Bij een eerste actie kon de politie 2 verdachten arresteren bij huiszoekingen in Sint-Gillis en Sint-Agatha-Berchem. Daarbij werd ook een aanzienlijke hoeveelheid gestolen parfums teruggevonden. De rest van de bende staat geseind, 1 van hen werd tijdens een politiecontrole in Brussel opgepakt. De 3 gevatte verdachten werden voorgeleid en zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

(bericht en foto : Lokale Politie Antwerpen)