Economie

professionele coaching-sessie voor startende winkeliers en horeca-uitbaters

Om startende ondernemers in detailhandel en horeca op weg te helpen, biedt de stad Antwerpen hen een coachingsessie op maat aan. De starter kiest een sessie uit het online beschikbare aanbod, en de coach in kwestie komt langs om tools en tips aan te reiken. De stad wil met deze begeleiding op maat een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de handelszaken in de verschillende districten.

Vanaf nu kunnen starters in de sectoren detailhandel en horeca ook beroep doen op een coach die langskomt in de zaak. Hij of zij geeft de handelaar persoonlijk advies of training op het vlak van communicatie, etalage- en interieurinrichting, kostenbeheer of verkoop. De handelaar kan zelf een keuze maken uit het aanbod dat de stad online ter beschikking stelt.

Koen Kennis, schepen voor middenstand: "Uit startersgesprekken maar ook uit de evaluatie van ons pop-upproject de Nieuwe Natie blijkt de meerwaarde van begeleiding op maat van de ondernemer. Bij het pop-upproject deden de ondernemers waardevolle ervaringen op en kregen ze nieuwe inzichten mee, die hen in staat stelden hun businessplan te verfijnen en nieuwe stappen in het ondernemersvak te zetten. Vaak zijn starters erg gefocust op hun corebusiness, maar minder vertrouwd met belangrijke aspecten om hun zaak te laten groeien. De coachingsessie die wij aanbieden in de handelszaak zelf, speelt in op deze vaststelling én zorgt ervoor dat de ondernemers hun tijd heel efficiënt kunnen besteden."

Met de begeleiding op maat wil de stad werken aan een verdere professionalisering van handelszaken, om de handelsfunctie in de stedelijke kernen te behouden en te versterken.

Het welkomstgeschenk onder de vorm van een coaching-sessie in de eigen handelszaak heeft een waarde van 300 euro inclusief btw, zonder dat de handelaar zelf hoeft bij te dragen. Alle handelaars in de sectoren detailhandel en horeca die in 2016 officieel gestart zijn met rechtstreekse verkoop en dienstverlening vanuit een handelspand, komen ervoor in aanmerking. Het aantal inschrijvingen is beperkt, waardoor snel inschrijven de boodschap is.

Meer informatie is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be/startersgeschenk.