Nieuws

PVDA wil meer dan 5.000 extra sociale (huur)woningen in Antwerpen

PVDA heeft met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een plan voor betaalbaar wonen in Antwerpen klaar. Het plan spitst zich toe op een forse uitbreiding van het aantal sociale woningen, zodat de wachtlijst kan slinken. 

Elk Antwerps district zou minstens 9 procent sociale huisvesting moeten tellen, klinkt het. Dat zou betekenen dat er de komende jaren 5.200 wooneenheden moeten bijkomen op de sociale huurmarkt. 'En dat is nog maar een eerste fase', zegt lijsttrekker en nationaal partijvoorzitter Peter Mertens.

Verschillende partijen, waaronder ook de N-VA van burgemeester Bart De Wever, maken van betaalbaar wonen een belangrijk verkiezingsthema. 'Maar bij N-VA vinden ze 300.000 euro blijkbaar al 'betaalbaar', terwijl de realiteit voor heel wat Antwerpenaars anders is', zegt Mertens.

'Bovendien merken we dat dit stadsbestuur sociale woningen ziet als iets voor alleen de allergrootste sukkelaars. Wij willen af van die negatieve bijklank: publiek wonen moet er ook weer volop zijn voor werkende mensen.'