Nieuws

Regenboogzebrapad aan Het Roze Huis

Zoals elk jaar neemt het district Antwerpen deel aan de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Morgen zal het district een regenboogvlag uithangen. Bovendien kreeg Het Roze Huis naar aanleiding van deze dag een regenboogzebrapad.

Çavaria, de koepelorganisatie van Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen, doet jaarlijks een oproep aan alle Vlaamse gemeentes om tijdens de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei een regenboogvlag op te hangen aan het stadhuis of een openbaar gebouw.

District Antwerpen gaat een stapje verder en pakt ook uit met een regenboogzebrapad aan Het Roze Huis in de Antwerpse Zurenborgwijk. Het Roze Huis aan de Draakplaats is een bekende ontmoetingsplaats en informatiepunt voor holebi's en transgenders. Net daarom vormt het de ideale locatie voor een regenboogzebrapad. Dit zijn zebrapaden die in de kleuren van de regenboog worden geschilderd en aandacht vragen voor seksuele diversiteit en de acceptatie daarvan.

(foto : Cavaria)