Media en Cultuur

Reuzen trekken door Deurne op 3 september

De reuzenstoet in Deurne is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en mag een echte klassieker genoemd worden. Dit jaar vindt de 39e editie plaats.

Meer dan 140 reuzen vertrekken in stoet aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein om via de Parkweg - Hooftvunderlei - Frank Craeybeckxlaan - Confortalei - Van Heystveltstraat - Merksemsesteenweg - De Berlaimontstraat - Du Montstraat - Ter Heydelaan - Gallifortlei - Compaensstraat - Clara Snellingsstraat - Palinckstraat - Louis Wanbecqstraat - Frank Craeybeckxlaan - Hooftvunderlei – Parkweg aan het Maurice Dequeeckerplein te eindigen.

De deelnemende reuzen komen uit heel Vlaanderen en refereren vooral naar oude verhalen en tradities. De reuzen zijn erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Dit jaar verwelkomt Deurne ook twee reuzen uit het Nederlandse Goirle en Riel. Dit is de eerste keer dat ze te zien zijn in België, een primeur dus! Daarnaast vullen folkloristische groepen en muziekkorpsen de kleurrijke stoet aan.

Wist je dat...

de reuzen van Deurne de grootste reuzenfamilie van Antwerpen is? Hun verhaal begon in 1977 met het ontstaan van de Preutelmadamme. De andere reuzen van Deurne zijn: Jeanette, Fredje den Tokkelaar, De Rosse Garde, Vake Viool, Joske Knip, Theo Van den Bosch, De Rode Ridder, Den Burger en Vic Mees.

Meer info
Reuzenstoet Deurne
za 3 september van 14u30 tot 16u30

gratis


(bericht : Stad Antwerpen foto : Joost Joossen)