Mobiliteit en Verkeer

Rijexamens starten maandag gedeeltelijk opnieuw op

Vanaf maandag kunnen er opnieuw theorielessen en -examens worden georganiseerd voor de rijopleiding. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Voor motoren en bromfietsen kunnen er ook opnieuw praktijklessen en -examens worden georganiseerd, net als voor professionele bus- en vrachtwagenchauffeurs. 

De rijopleidingen en -examens werden naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen van 30 oktober 2020 tijdelijk opgeschort tot en met 13 december 2020. Begin deze maand werd een nieuwe zogenaamde FAQ gepubliceerd na het overlegcomité. Op basis daarvan heeft Peeters nu beslist dat de rijscholen gedeeltelijk weer kunnen opstarten. Ze vallen immers onder nascholing. 

Blijven opgeschort: rijopleidingen en -examens voor rijbewijs B, BE en G en het terugkommoment. De wettelijk voorziene termijnen voor de opleidingen en examens werden eerder alvast verlengd tot en met 30 september 2021. Peeters is zelf voorstander om ook de rijlessen en -examens voor auto's opnieuw te laten doorgaan, maar dat bleek niet mogelijk op basis van de jongste beslissingen van het Overlegcomité.

(Bron: Belga)