Sport

Rol 15km doorheen de stad op funky beats

Meedoen met de Rollerparade, da's 15km rolschaatsen of skeeleren doorheen de stad. Samen met tientallen anderen op rolletjes cruist u achter een DJ-wagen aan. 

De parade vindt plaats op donderdag 26 juli en 23 augustus om 19 uur aan Buurtsporthal, Park Spoor Noord (Damplein 36). Inschrijven is niet nodig.

Wilt u meedoen, maar kan  nog niet goed genoeg skaten? Dan kan u gratis een initiatieles volgen in Buurtsporthal, Park Spoor Noord onder begeleiding van rolschaatsclub Artistic Wheels op donderdag 5, 12 en 19 juli of donderdag 2, 9 en 16 augustus tussen 19 en 21 uur. Beschermkledij (pols- en kniebescherming + helm) en rolschaatsen of skeelers (= inline skates) kunnen worden geleend. Ook hier is inschrijven niet nodig.

Wenst u materiaal te lenen om te kunnen deelnemen aan een Rollerparade? Vraag het dan tijdig aan via deze link en haal het materiaal de paradedag zelf op bij de uitleenpost ter plaatse tussen 18.30 en 18.45 uur. Pikt u het materiaal niet tijdig op, dan wordt het ter beschikking gesteld van andere deelnemers.

Bij slecht weer wordt de Rollerparade afgelast. Er kan dan wel gerold worden in de buurtsporthal.