Mobiliteit en Verkeer

Safety first voor de leerlingen van de Antoniusschool in Zoersel

Maandag 8 juni mogen de leerlingen van de Antoniusschool in Zoersel (deelgemeente Sint-Antonius) opnieuw naar school. Om de regels omtrent hygiëne en veiligheid bij de heropstart te garanderen, zal de Processieweg, vlakbij de school, tot het einde van het schooljaar ingericht worden als schoolstraat.

De leerlingen van de Antoniusschool moeten vanaf maandag de school apart, per bubbel, binnenkomen. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van alternerende uren én de twee ingangen van de school om de veiligheids- en hygiëneregels te kunnen garanderen. De school kan namelijk betreden worden langs de kant van de Handelslei en langs de kant van de Achterstraat. Om beide ingangen te bereiken, moeten de leerlingen gebruikmaken van de verbindingsweg tussen de Handelslei en de Achterstraat, namelijk de Processieweg. Deze weg is een smalle straat waar zowel fietsers, voetgangers als auto’s doorrijden. Dit zou voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

schoolstraat

Eerst was er sprake om de Processieweg volledig af te sluiten voor het verkeer tot het einde van het schooljaar, maar dit zou voor teveel hinder zorgen voor de omwonenden. Daarom besliste de gemeente om de Processieweg in te richten als schoolstraat. Op die manier zal er weinig hinder zijn voor het verkeer en voor de omwonenden.

Vanaf maandag 8 juni tot het einde van het schooljaar zal de Processieweg niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer en dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8 en 9 uur en tussen 15 en 16 uur. Op woensdag zal dit zijn tussen 8 en 9 uur en tussen 11.55 en 12.30 uur.

Zo kunnen de leerlingen in alle veiligheid met de fiets en te voet naar school om daar ten volle te genieten van de laatste drie weken speel- en leerplezier.

(foto : Google Street View)