Onderwijs

"Scholen opnieuw open na de paasvakantie? "Ik maak me weinig illusies"

'Ik maak me weinig illusies', zo antwoordde Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts op de vraag of er binnenkort weer les wordt gegeven aan de Vlaamse scholen.

'Ik denk niet dat de virologen ons gaan adviseren om de scholen onmiddellijk na de paasvakantie opnieuw open te doen.' En minister Weyts voegde eraan toe dat de Vlaamse regering één lijn heeft wat coronamaatregelen betreft: 'wij volgen de adviezen van de wetenschappers'.

Sinds 16 maart wordt er door de coronamaatregelen geen les meer gegeven, op geen enkele school in België. Wel moeten de scholen opvang voorzien. Het ziet ernaar uit dat die maatregel verlengd wordt. 'Tot mijn spijt ben ik niet optimistisch', zei minister Weyts in de marge van een persmoment in Mechelen waar hij een campagne lanceerde om 10.000 laptops in te zamelen voor scholieren. 'Maar als het gaat over ingrijpende maatregelen hebben wij één vaste lijn: we beslissen dit niet zelf, we leggen ons oor te luisteren bij de virologen, bij de wetenschappers, anders gaan we 'vogelpikken', dat doen we niet. We volgen de adviezen.' Als na de paasvakantie de lessen nog niet hervatten, gaat het afstandsonderwijs dus nog even door. 

(foto : Pixabay)