Economie

Schoten Schenkt: een waardebon voor iedere inwoner

Het gemeentebestuur wil de Schotense economie na deze zware periode een duwtje in de rug geven. Daarom lanceert ze Schoten Schenkt, een digitaal waardebonnensysteem ter ondersteuning van de dienstverleners, horecazaken en winkels in Schoten die verplicht moesten sluiten tijdens de coronacrisis. Met de Schoten Schenkt-bon ondersteunt ze meteen ook haar inwoners. 

Iedere Schotenaar ontvangt deze week een Schoten Schenkt-waardebon van 10 euro in de brievenbus. “De eerste inwoners kregen de brief maandagochtend al en de eerste registraties zijn ondertussen een feit”, vertelt Véronique d’Exelle, schepen voor Lokale Economie. “De Schoten Schenkt-waardebon kan gebruikt worden bij de deelnemende ondernemers die verplicht werden te sluiten tijdens de coronacrisis. Op die manier moedigen we de Schotenaar aan lokaal te kopen én ondersteunen we de lokale ondernemers en gezinnen na deze zware periode.” Een lijst met deelnemende zaken vind je op www.schoten.be/schotenschenkt

Digitaal systeem 

Schotenaren registreren snel en eenvoudig hun waardebon via www.schoten.be/schotenschenkt met de unieke code op hun brief. “Na registratie ontvang je de waardebon(nen) via mail. Het is niet nodig om de bon te printen. Het is voldoende om de QR-code(s) aan de kassa te laten scannen”, legt de schepen voor Lokale Economie uit. “Schotenaren zonder e-mailadres of die moeilijkheden ondervinden bij het digitaal registreren van hun waardebon kunnen nog tot en met dinsdag 30 juni terecht in cultuurcentrum De Kaekelaar voor hulp.” Je kan er terecht van maandag tot zaterdag van 10 uur tot 17 uur. 

De Schoten Schenkt-waardebon heeft een beperkte geldigheid tot 30 september 2020. “Op die manier zwengelen we zo snel mogelijk onze economie weer aan”, vertelt schepen voor Lokale economie Véronique d’Exelle. Met Schoten Schenkt investeert gemeente Schoten 340.000 euro in de Schotense lokale economie en haar inwoners. 

(archieffoto Pixbay)