Nieuws

Sereen afscheid voor Loes

Loes, het meisje van zeven dat vorige week om het leven kwam bij een verkeersongeval, krijgt donderdag een begrafenisplechtigheid in Schoten. Het wordt een sereen afscheid waarbij enkel de naaste familie aanwezig zal zijn.

De familie vraagt om niet naar de kerk en de omgeving te komen en wil op de begraafplaats in alle rust afscheid kunnen nemen. Er zal wel een livestream worden voorzien. Wie de nabestaanden toch wil steunen kan volgens de gemeente bijvoorbeeld wel bloemen afgeven aan de Sint-Cordulakerk zodat er een bloementapijt kan worden aangelegd. 

Er worden enkel mensen toegelaten op het kerkplein die op een lijst staan die de ouders aan de ordediensten overhandigde. 

De familie vraagt ook om een tekening van een eenhoorn aan het raam te hangen. De kinderen van de school van Loes maken dan weer prikkers met eenhoorns, hartjes en glitters om een symbolische erehaag te vormen tot aan de laatste rustplaats. Loes kwam om het leven toen ze op de Horstebaan vergezeld door haar mama met de fiets onderweg was naar school.