Nieuws

Sihame El Kaouakibi dient klacht in wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude

Sihame El Kaouakibi dient een strafklacht in wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude. Dat maakt de politica bekend in een mail aan onze redactie. Een interview wil de bezielster van Let's Go Urban nog niet geven, al excuseert ze zich wel voor haar radiostilte. 

El Kaouakibi zegt dag en nacht samen te werken met specialisten om antwoorden te geven op alle vragen die nu rijzen. Ze wil volledig meewerken aan het onderzoek. Ze beklemtoont nogmaals dat ze nooit subsidiemiddelen op onrechtmatige wijze heeft aangewend. Maar haar onderzoek leert haar dat er mogelijk wel misdrijven zijn gepleegd, maar niet door haar. El Kaouakibi wijst met een beschuldigende vinger naar een ontslagnemend lid van de raad van bestuur van Let's Go Urban. 

Ze zegt ook nog slachtoffer te zijn van externe hacking. Een medewerkster van let's go Urban zou onrechtmatig toegang hebben proberen te krijgen tot belangrijke documenten. Wat de politiek betreft, zegt Sihame dat ze contact heeft opgenomen met Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Ze zegt te begrijpen dat ze mogelijk op non-actief wordt gezet als lid van de liberalen. Maar ze hoopt dat dat dan enkel tijdelijk is.