Nieuws

Sociale kruidenier de NetZak blaast vier kaarsjes uit

De Zoerselse sociale kruidenier, de NetZak, mocht op 8 oktober maar liefst vier kaarsjes uitblazen. Dat werd hartelijk gevierd, samen met het hele vrijwilligersteam én de klanten. Die laatsten kregen voor de gelegenheid een geschenkzakje vol producten mee naar huis. Voor de vrijwilligers had Zoersels schepen voor sociale zaken Cindy Van Paesschen een extra verrassing in petto.

De NetZak opende in 2016 de deuren. Het is een buurtwinkeltje waar Zoerselaars met een Z|pas de nodige basisproducten kunnen kopen, zoals gezonde voeding en huishoud- en lichaamsverzorgingsproducten. Klanten worden er warm ontvangen door een enthousiast team van vrijwilligers.

Door de coronacrisis moest de winkel even haar deuren sluiten, maar ondertussen draait de NetZak weer op volle toeren. Ook de vierde verjaardag van de sociale kruidenier liet schepen voor sociale zaken Cindy Van Paesschen, ondanks de crisis, niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo kregen alle vrijwilligers een persoonlijk geschenkje. “Ik vind het belangrijk dat de vrijwilligers in de bloemetjes worden gezet. Zonder deze mensen zou er geen sprake zijn van een sociale kruidenier”, aldus schepen Van Paesschen.

Uiteraard mochten ook de klanten van de NetZak delen in het (coronaveilige) feestgedruis. Zij gingen naar huis met een zakje vol plaatselijke producten als honing, yoghurt, peren, appelen, beschuiten, rozijnen en heerlijke pralinen. “Omwille van de coronacrisis konden we dit jaar iets extra doen, dankzij de Vlaamse subsidie voor Armoedebestrijding”, legt Cindy Van Paesschen uit.

Om klant te worden van de NetZak moet men een Z|pas hebben en inwoner zijn van Zoersel. Wie wil weten of hij of zij aan de voorwaarden voldoet, kan contact opnemen met de dienst maatschappelijk welzijn. Ook op www.zoersel.be/zpas vindt men heel wat info.  

(bericht en foto : Gemeente Zoersel)