Nieuws

Speel-O-Rama: zomers kinderfestival

Ook dit jaar organiseert het district Antwerpen een editie van kinderfestival Speel-O-Rama, een creatief en actief kinderevenement met bijzondere workshops. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen tussen 7 en 13 jaar 4 weken lang knutselen en ravotten in het Zuiderpershuis. Ook kinderen jonger dan 7 jaar zijn welkom, mits begeleiding door een volwassene.

Speel-O-Rama vindt dit jaar plaats van maandag 15 juli tot vrijdag 9 augustus en biedt kinderen de keuze uit een heleboel workshops en knutselateliers. Daarnaast zijn er verschillende springkastelen waarop alle bengels kunnen klimmen en springen.

Leuke activiteitenmix

Tijdens knutselateliers gaan kinderen aan de slag met schaar, papier, touw en lijm en maken ze marionetten en dansende dieren. Tijdens theaterworkshops leren ze toneelspelen en geven ze het beste van zichzelf op het podium. Het drukatelier toont de deelnemers hoe ze met zinken platen en rijstpapier zelf een tof aandenken kunnen drukken.  

Tijdens Speel-O-Rama ligt Hollywood bovendien even langs de Schelde. Het ‘Special FX’-lab geeft kinderen de kans om een spectaculair filmpje met special effects te maken. Kinderen leren tijdens dit labo hoe een film wordt gemaakt: ze bedenken zelf een scenario, gaan aan de slag met special effects, verkleden zich en bouwen een eigen miniatuurdecor.

De animatoren helpen de kinderen op weg om alles te ontdekken. Voor de ouders is er een zomerbar met terras. 

Speel-O-Rama - Praktisch

  • op weekdagen van 15 juli tot 9 augustus, telkens van 10 tot 16.30 uur
  • Zuiderpershuis, Leuvenstraat, 2000 Antwerpen
  • 2 euro per dag (baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar mogen gratis binnen), ter plaatse te betalen met Bancontact of cash
  • voor kinderen tussen 7 en 13 jaar - Kinderen jonger dan 7 jaar zijn welkom, mits begeleiding door een volwassene.
  • Vooraf inschrijven is niet nodig.
  • meer informatie en afspraken via www.speelorama.be

(bericht Stad Antwerpen - foto Stadsreportage)