Gezondheid

Stad opent lokale vaccinatiepunten

Vanaf 22 september openen in Antwerpen vaccinatiepunten voor inwoners die nog geen eerste prik met een coronavaccin lieten zetten. Dat meldt de stad. Ook de vaccinatiemomenten voor de meest kwetsbare wijken worden voortgezet. 

Op 30 september sluit het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost. Tot die dag kunnen 18-plussers die nog niet gevaccineerd zijn er terecht voor een eenmalige vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin. Er worden ook nog tweede en derde dosissen toegediend. Om vaccinatieschema's met twee dosissen op te starten, is de termijn echter te kort. Daarom openen vanaf volgende week lokale vaccinatiepunten. Daar zullen burgers terechtkunnen voor een eerste en daarna tweede en derde vaccinatie. 

Woensdag 22 september opent het eerste vaccinatiepunt, in het ZNA Sint-Erasmus ziekenhuis aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten zullen hier elke woensdagnamiddag terecht kunnen voor hun eerste vaccinatie. 

Op donderdag 30 september opent een tweede vaccinatiepunt in het ZNA Stuivenberg ziekenhuis in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. Daar kan dezelfde doelgroep elke donderdagavond terecht voor vaccinatie. 

Ook de open vaccinatiemomenten op het Kiel, Luchtbal en Linkeroever lopen verder. Daar krijgt iedereen de kans om zonder afspraak langs te komen voor een vaccin. 'De sluiting van VacCovid is niet het einde van het Antwerps vaccinatieverhaal', zegt gezondheidsschepen Els van Doesburg (N-VA). 'Mensen die hebben afgewacht of de kans niet kregen, blijven we een vaccin aanbieden. Vandaar ook nog een warme oproep voor wie het overweegt: laat de kans om jezelf en de mensen rondom jou te beschermen, niet liggen.'

Foto Belga