Nieuws

Stad trakteert met Winter-BBQ op de Scheldekaaien

Om Winter in Antwerpen feestelijk af te sluiten en het nieuwe jaar goed in te zetten trakteert het stadsbestuur op 5 januari met een Winter-BBQ. De barbecue vindt opnieuw plaats op de Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel. Een gezellig volksfeest waar iedereen geniet van lekkers, animatie en muziek. Die dag vindt ook de eerste winkelzondag van het nieuwe jaar plaats.

Het Antwerpse stadsbestuur wenst iedereen het beste voor 2020 en klinkt samen met de Antwerpenaars op een voorspoedig nieuw jaar tijdens de Winter-BBQ op zondag 5 januari van 12 tot 15 uur. De Winter-BBQ vindt ook dit jaar plaats op de Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel, waar de aanwezigen genieten van een prachtig zicht over de rivier.

Gezellig volksfeest

Tijdens de Winter-BBQ kan iedereen aan verschillende cateringstanden terecht voor een uitgebreide waaier aan eten en drinken: pizza, frietjes, burgers, bakharing, wraps, pannenkoeken, smoutebollen, verschillende non-alcoholische dranken, lokale bieren, en nog veel meer.

Radio Expres zorgt dit jaar opnieuw voor de muzikale omlijsting. Met vrolijke deuntjes, leuke babbels en de kans voor iedereen om live op de radio nieuwjaarsgroeten over te brengen. Een komisch duo zorgt voor extra animatie. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht zodat ze zich niet zullen vervelen: ze kunnen zich laten schminken, knutselworkshops volgen of zich uitleven met XL-spelen.

 Zo wordt de Winter-BBQ ook dit jaar een gezellig volksfeest waar iedereen welkom is om met familie, vrienden of buren te klinken op het nieuwe jaar.

Eerste winkelzondag tijdens wintersolden

In het weekend van 4 en 5 januari zijn de wintersolden volop bezig; 5 januari is bovendien de eerste winkelzondag van het jaar. Wie naar de barbecue komt, kan nadien nog even gaan shoppen in tal van winkels in de binnenstad.

Praktisch

Winter-BBQ

  • Zondag 5 januari van 12 tot 15 uur.
  • Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel.
  • Gratis bonnetjes (1 x eten, 2 x drinken per persoon) af te halen vanaf 12 uur, tot zolang de voorraad strekt. Wie zijn gratis bonnetjes heeft opgebruikt, kan er ter plaatse extra aankopen.

Winkelzondag

Bereikbaarheid

De stad raadt bezoekers aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar de Winter-BBQ te komen. Alle mobiliteitsinfo staat op www.slimnaarantwerpen.be,